Proč doma pěstovat thajskou bazalku

Světoběžná bazalka se sice zabydlela v italské kuchyni, ale jejím pravým domovem je Indie. Královna bylinek je nazývána nejen pro svou vynikající chuť a vůni nebo univerzální použití. Tento titul má také pevně daný svým jménem, které v řečtině znamená král. Jak vyhovět jejím královským požadavkům a k čemu to všechno je?

Jak pěstovat bazalku

Bazalky se nemusíte vůbec bát. Pěstovat ji může i začínající zahradník. Jediné, na co si musíte dát pozor, je teplo. Chladné počasí jí neprospívá. Pokud se nacházíte v teplejších oblastech, zasaďte ji na místo, kde bude mít dostatek stínu.

zdroj: shutterstock.com

Naopak v chladnějším podnebí ji dopřejte celodenní sluneční svit. Stejné je to i při domácím pěstování. Bazalku umístěte do květináče, kde bude mít dostatek slunce. Není příliš náročná na půdu ani na přísun speciálních živin. Ačkoli se obvykle používají pouze listy bazalky, můžete použít i květy a stonky.

Chutná a zdravá  

Kromě lahodné chuti, kterou dodává masu, těstovinám a omáčkám, má i mnoho zdraví prospěšných účinků. Vyznačuje se zejména protizánětlivými účinky, například při aftech, zánětu dásní nebo zánětu trávicího traktu.

Pomáhá také při nevolnosti, bolestech hlavy a snižuje krevní tlak. Účinně bojuje také proti stresu a úzkosti. V neposlední řadě je výborným pomocníkem při problémech s ledvinami nebo močovými cestami.

Přenechte péči profesionálům

Pokud se rozhodnete pěstovat tuto královnu bylinek doma, zkuste se obrátit na odborníka – inteligentní květináč. Přívlastek inteligentní si nevysloužil jen tak pro nic za nic. Veškerou práci a péči o rostliny vykonává samostatně. Poskytuje jim dostatek světla, živin a vody.

Vaším jediným úkolem je naplnit nádržku na vodu, kterou bude sám regulovat, a vložit živný roztok. Můžete si vybrat několik modelů z řady Growlt. Pokud už takovou nádobu doma máte a hledáte nová semena, sáhněte po sadě GrowIt Seeds.

Written by:

Das Klarstein Team liebt es, in der Küche zu stehen. Hier wird gekocht, gebacken, gedörrt und auch gegrillt was das Zeug hält. Die neusten Rezepte kommen immer direkt ins Magazin!