Jak urychlit vaření

Jak urychlit vaření? Potřebujete jen několik triků

Ať už vaření milujete, nebo ho zatracujete, tyto tipy, které vám urychlí vaření, se vám budou líbit. Jedna skupina může udělat více práce, druhá může ušetřený čas věnovat něčemu jinému. Potřebujete jen konvici, ostrý nůž nebo jedlou sodu.

Nejen zoufalé situace vyžadují účinná řešení. Spěšné časy vyžadují ještě rychlejší vaření. Nikdo nechce strávit mládí věčně v kuchyni. Zvláště ne v létě. Pokud tedy hledáte užitečné tipy, jak vaření ještě více urychlit, našli jsme jich pro vás několik.

Konvice – nejlepší přítel při vaření

Ať už se jedná o těstoviny nebo brambory, použití vroucí vody z varné konvice je nejefektivnější způsob, jak jejich přípravu ještě více urychlit. Ačkoli těstoviny všeho druhu jsou již samy o sobě “rychlovkou”, tímto způsobem můžete dobu přípravy ještě více zkrátit. Naopak u brambor to někdy může být opravdu nekonečný příběh. Pokud je však předem zalijete vroucí vodou, doba vaření se zkrátí téměř o polovinu.

Tvrdé máslo – největší nepřítel

Jak urychlit vaření? Na máslo můžete použít také škrabku na zeleninu.
zdroj: shutterstock.com

Pokud potřebujete rychle rozpustit máslo, ale zapomněli jste ho včas vyndat z lednice, aby změklo, nezoufejte. Tento nepříznivý scénář lze ještě zvrátit několika způsoby. Jedním z nich je samozřejmě krájení másla na menší kousky. Můžete ji však také nastrouhat na struhadle nebo škrabkou na zeleninu. V neposlední řadě byste měli věnovat pozornost také způsobu, jakým máslo vložíte do sáčku a ponoříte například do teplé vody.

Jak urychlit vaření masa?

Mohlo by vás zajímat: Vyčarujte si gurmánske menu s fritézou

Ano, i vaření masa lze urychlit, i když to není tak rychlé jako vaření těstovin. Pokud se vám však nechce stát půl dne u plotny, zkuste nechat práci na tlakovém hrnci. Ušetříte nejen čas, ale i námahu a energii, protože tlakové hrnce jsou díky svým různým funkcím velmi samostatné.

Luštěniny, které nahánějí strach

Pokud jste zapomněli fazole před vařením namočit do vody, nemusíte se hned vzdávat jejich konzumace. I tento problém má chytré řešení. Do hrnce, ve kterém vaříte fazole, přidejte lžičku jedlé sody. Nejenže změkne, aniž by byla dlouho ve vodě, ale urychlí se tím i její příprava.