Salát Halloumi
super snadné
Salát halloumi je skvělou volbou, pokud máte chuť na něco speciálního, ale nechcete trávit mnoho času v kuchyni. Tento salát je také trochu zvláštní díky naší zálivce, která připomíná chimichurri. Je tedy mírně pikantní a plný chuti. Zní to jako ideální oběd na zítra, například do práce? Pak se podívejte na recept a připravte si ho! Místo halloumi můžete samozřejmě použít uzené tofu, aby byl salát veganský. Vaší kreativitě se meze nekladou.
Ingredience
Počet porcí
| 200 g halloumi | |
| 200 g rukoly | |
| 200 g koktejlových rajčat | |
| 1 červená cibule | |
| 1/2 okurky | |
| 1plechovka cizrny | 
Na dresink
| 1svazek petrželky | |
| 1svazek bazalky | |
| 2lžíce olivového oleje | |
| 1 stroužek česneku | |
| 1/2 červené papriky nepovinné | |
| sůl a pepř podle chuti | 
Pomůcky
| Mixér | 
Nutriční informace
					402
											Kalorie
									
							
					20 g
											Sacharidy
									
							
					26 g
											 Tuky
									
							
					19 g
											Bílkoviny
									
					Postup
			
				1.			
				
					
			
					Příprava salátu
Rukolu roztřiďte a omyjte. Okurky a rajčata omyjte a nakrájejte. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Halloumi nakrájejte na tenké plátky.
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				
			
				2.			
				
					
			
					Příprava dresinku
Oloupejte česnek. Z chilli papriček odstraňte semínka a nakrájejte je nadrobno. Bazalku a petrželku omyjte a osušte. Všechny ingredience rozmixujte na bylinkovou pastu. V případě potřeby přidejte více olivového oleje a dochuťte solí a pepřem.
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				
			
				3.			
				
					
			
					Smažení halloumi
Plátky halloumi osmažte na troše olivového oleje dozlatova a osolte a opepřete.
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				
			
				4.			
				
					
			
			Dokončení salátu
Všechny ingredience smíchejte a pokapejte zálivkou.
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				Poznámky
				Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.