Šneci z listového těsta se skořicí
Dnes pečeme šneky z listového těsta se skořicí. Proč? Jsou připravené k jídlu za pouhých 25 minut. Jsou také obohaceny o vlašské ořechy a rozinky. Pro nás je to ideální volba pro chladné a sychravé podzimní dny. Co si o tom myslíte? Samozřejmě záleží na vás, co do skořicových šneků přidáte. Buďte kreativní!
Ingredience
Počet porcí
1 listové těsto lze koupit hotové | |
2lžičky veganského másla | |
2lžíce skořice | |
2lžíce cukru | |
30 g rozinek | |
30 g vlašských ořechů | |
25 g moučkového cukru |
Pomůcky
Horkovzdušná fritéza |
Nutriční informace
279
Kalorie
31 g
Sacharidy
15 g
Tuky
3 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava
Smíchejte skořici s cukrem. Vlašské ořechy nasekejte nahrubo. Předehřejte horkovzdušnou fritézu na 190 °C.
Označit jako dokončené
2.
Příprava skořicových šneků
Rozpusťte veganské máslo. Listové těsto rozválejte a potřete rozpuštěným máslem. Posypte je skořicovým cukrem, ořechy a rozinkami a srolujte podélně. Nakrájejte 6 šneků dlouhých přibližně 3 cm.
Označit jako dokončené
3.
Upečte skořicové šneky
Vyložte plech pečicím papírem a položte na něj skořicové šneky vedle sebe. Pečte 15 minut při 190 °C dozlatova. Posypte je moučkovým cukrem a vychutnejte si jejich chuť.
Označit jako dokončené
Poznámky
Pokud nemáte horkovzdušnou fritézu, můžete šneky připravit také v troubě.
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.