Šneci z listového těsta se skořicí

Dnes pečeme šneky z listového těsta se skořicí. Proč? Jsou připravené k jídlu za pouhých 25 minut. Jsou také obohaceny o vlašské ořechy a rozinky. Pro nás je to ideální volba pro chladné a sychravé podzimní dny. Co si o tom myslíte? Samozřejmě záleží na vás, co do skořicových šneků přidáte. Buďte kreativní!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
1 listové těsto lze koupit hotové
2lžičky veganského másla
2lžíce skořice
2lžíce cukru
30 g rozinek
30 g vlašských ořechů
25 g moučkového cukru
Pomůcky
Horkovzdušná fritéza

Nutriční informace

279 Kalorie
31 g Sacharidy
15 g Tuky
3 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava

Smíchejte skořici s cukrem. Vlašské ořechy nasekejte nahrubo. Předehřejte horkovzdušnou fritézu na 190 °C.
Označit jako dokončené
2.

Příprava skořicových šneků

Rozpusťte veganské máslo. Listové těsto rozválejte a potřete rozpuštěným máslem. Posypte je skořicovým cukrem, ořechy a rozinkami a srolujte podélně. Nakrájejte 6 šneků dlouhých přibližně 3 cm.
Označit jako dokončené
3.

Upečte skořicové šneky

Vyložte plech pečicím papírem a položte na něj skořicové šneky vedle sebe. Pečte 15 minut při 190 °C dozlatova. Posypte je moučkovým cukrem a vychutnejte si jejich chuť.
Označit jako dokončené

Poznámky

Pokud nemáte horkovzdušnou fritézu, můžete šneky připravit také v troubě.
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF