Jahodový sorbet s bazalkou
Jahodový sorbet s bazalkou je dnes na našem seznamu nejlepších svačinek a dezertů pro horký letní den. Připravte si osvěžující sorbet s čerstvými jahodami, bazalkou a také proseccem. Nechte se překvapit lahodnou a ovocnou chutí. Máte chuť na ještě neobvyklejší zmrzlinu? Pak byste se rozhodně měli podívat na tuto kategorii do našich časopisů. Najdete zde spoustu receptů na zmrzlinu se zmrzlinovačem i bez něj!
Ingredience
Počet porcí
300 g jahod | |
1svazek bazalky | |
150 g cukru | |
1,5 l prosecca | |
2lžičky citronové šťávy |
Pomůcky
Mixér | |
Zmrzlinovač |
Nutriční informace
420
Kalorie
44 g
Sacharidy
0 g
Tuky
2 g
Bielkoviny
Postup
1.
Zahřátí cukru
V hrnci přiveďte cukr a Prosecco k varu a 5 minut povařte. Nechte vychladnout.
Označit jako dokončené
2.
Příprava ingrediencí
Jahody a bazalku omyjte. Jahody zbavte stopek a nakrájejte je nahrubo. Bazalku nasekejte nahrubo.
Označit jako dokončené
3.
Připravte si zmrzlinovou směs
Všechny ingredience vložte do mixéru a ozmixujte na nevyšší stupeň, aby vznikla homogenní hmota.
Označit jako dokončené
4.
Zmrzlinu uložte do mrazáku
Směs vložte do zmrzlinovače a zmrazte ji do krémové konzistence, asi 30–40 minut.
Označit jako dokončené
Poznámky
Místo prosecca můžete do tohoto receptu použít také vodu nebo víno. Při přípravě s vodou se počet kalorií na jednu porci sníží na 186.
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.