Red Velvet dort
Red Velvet Cake – dort z červeného sametu. Zní to tak lákavě, že jsme to prostě museli vyzkoušet. A červený samet nám připomíná Vánoce a Ježíška. Proto je náš koláč Red Velvet ve vánočním provedení s červenou polevou a vhodnou drobenkou. Mimochodem, za svou barvu koláč vděčí pouze červenému potravinářskému barvivu. Díky tomu můžete těsto snadno obarvit přesně podle svých představ!
Ingredience
Počet porcí
| 230 g mouky | |
| 120 g cukru | |
| 150 g másla | |
| 3 vejce | |
| 1balíček vanilkového cukru | |
| 2lžičky prášku do pečiva | |
| 150 g přírodního jogurtu | |
| 1lahvička červeného potravinářského barviva tekutého nebo práškového | |
| 1plechovka barevného vánočního posypu | |
| 1balení červené dortové polevy |
Pomůcky
| Kuchyňský robot volitelně |
Nutriční informace
225
Kalorie
25 g
Sacharidy
12 g
Tuky
4 g
Bílkoviny
Postup
1.
Předehřátí trouby
Troubu předehřejte na 175 °C.
Označit jako dokončené
2.
Příprava těsta
Máslo nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Změklé máslo, cukr a vajíčka vyšlehejte v kuchyňském robotu nebo ručním mixérem do nadýchané konzistence. Přidejte ostatní přísady a vypracujte hladké těsto. Barva podle zabarvěte těsto na červeno. Pečte asi 40 minut. Proveďte test pomocí špejle. Nechte vychladnout.
Označit jako dokončené
3.
Zdobení
Dort ozdobte červenou polevou a posypejte podle potřeby.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.