Salát se zeleným chřestem
Salát se zeleným chřestem je ideální na jaro a léto. Křupavý zelený chřest v kombinaci s polníčkem, vlašskými ořechy, pikantní fetou a mnoha dalšími zdravými a zelenými ingrediencemi. Ať už jako hlavní chod, nebo jako příloha ke grilování či letnímu jídlu: tento salát je opravdu dobrý v jakékoli podobě. Nechte se překvapit zajímavou kombinací ingrediencí a vychutnejte si tento letní salát!
Ingredience
Počet porcí
| 6kusů zeleného chřestu | |
| 150 g polníčku | |
| 2 jarní cibulky | |
| 100 g fety | |
| 1/2 okurky | |
| 80 g eidamu | |
| 1/4svazku čerstvé petrželky | |
| 30 g vlašských ořechů | |
| 1ČL olivového oleje | |
| 1ČL citronové šťávy | |
| sůl a pepř podle chuti | 
Nutriční informace
					137
											Kalorie
									
							
					5 g
											Sacharidy
									
							
					10 g
											 Tuky
									
							
					7 g
											Bílkoviny
									
					Postup
			
				1.			
				
					
			
					Příprava surovin
Chřest omyjte a nakrájejte na 3 cm dlouhé kousky. Jarní cibulku nakrájejte na jemná, trochu šikmá kolečka. Salátovou okurku omyjte a nakrájejte ji na malé kousky. Fetu nechte okapat a rozdrobte ji. Polníček omyjte a osušte.
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				
			
				2.			
				
					
			
					Připravte si ořechy
 Vlašské ořechy opražte na pánvi na střením ohni cca 5 minut nasucho.  Nakrájejte je nahrubo. 
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				
			
				3.			
				
					
			
					Opečte chřest
Na pánev dejte rostlinný olej a chřest smažte ze všech stran na prudkém ohni asi 3 minuty.
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				
			
				4.			
				
					
			
			Servírování salátu
Všechny ingredience smíchejte dohromady a dochuťte olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem.
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				Poznámky
				Výživové informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.			
			 
	 
		 
		 
		 
		 
		



