Broskve na grilu
Grilování broskví je opravdu jednoduché, neobvyklé a přímo z grilu vykouzlí jednoduchý a sofistikovaný dezert. Zní to zajímavě? Ve skutečnosti také je! Grilované broskve kombinujeme s fetou a čerstvou bazalkou. Kombinace chutí, kterou si jistě zamilujete! Na grilu nechte povrch broskví trochu zkaramelizovat a poté je nepřímo osmažte. Chtěli byste ji trochu ozvláštnit? Tak proč ke grilované broskvi nepodávat kopeček vanilkové zmrzliny, skvěle se k sobě hodí!
Ingredience
Počet porcí
4 broskve | |
2lžíce agávového sirupu | |
1 limetka | |
100 g sýra feta | |
4snítky čerstvé bazalky |
Pomůcky
Gril | |
Alobal |
Nutriční informace
137
Kalorie
16 g
Sacharidy
5 g
Tuky
5 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava surovin
Broskve důkladně omyjte a osušte. Rozřízněte je napůl a odstraňte pecku. Fetu rozdrobte. Omyjte limetku, nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Bazalku omyjte, osušte a nasekejte nadrobno.
Označit jako dokončené
2.
Marinování broskví
Z agávového sirupu, limetkové šťávy a kůry připravte sladkou marinádu. Řeznou plochu broskví potřete polovinou marinády.
Označit jako dokončené
3.
Pro grilování broskví
Připravte gril na vysoký přímý a nepřímý žár. Broskve položte řeznou stranou dolů na mřížku a grilujte asi 2 minuty. Otočte je o 45–90°, aby se vytvořily charakteristické grilovací stopy. Odstraňte z grilu.
Označit jako dokončené
4.
Ozdobte broskve
Z alobalu vyrobte misku. Vložte do něj broskve. Přilijte zbylou marinádu, fetu a bazalku. Grilujte na nepřímé zóně grilu asi 15 minut, dokud feta nezměkne.
Označit jako dokončené
Poznámky
Tento recept můžete připravit na grilu s poklopem a dvěma tepelnými zónami.
Výživové informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.