Pražené mandle z horkovzdušné fritézy
Pražené mandle z horkovzdušné fritézy? Vážně! Tepelné fritézy jsou, jak víme, opravdu všestranné a dnes to opět dokážeme. Ukážeme vám, jak můžete snadno a rychle přenést atmosféru skutečného vánočního trhu do svého domova – včetně vůně karamelizovaného cukru. Užijte si vánoční svátky doma a potěšte rodinu a přátele domácími praženými mandlemi.
Ingredience
Počet porcí
450 g mandlí | |
100 ml vody | |
100 g cukru třtinového cukru | |
2 lžičky skořice | |
1balíček vanilkového cukru |
Pomůcky
Horkovzdušná fritéza |
Nutriční informace
881
Kalorie
48 g
Sacharidy
63 g
Tuky
24 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava
Smíchejte všechny ingredience a přiveďte je k varu na nejnižším stupni za stálého míchání, dokud se voda zcela neodpaří. Dávejte pozor, abyste cukr nepřipálili.
Označit jako dokončené
2.
V horkovzdušné fritéze
Mandle položte na plech horkovzdušné fritézy a pečte je 10 minut při teplotě 160 °C. 3. Vložte mandle do fritézy. Mandle rozložte na plech a nechte je vychladnout.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.