Tabouleh s granátovým jablkem
Tabouleh je klasickým pokrmem arabské kuchyně. Často mu říkáme petrželový nebo bulgurový salát. Na tabbouleh je příjemné, že tento původně libanonský salát je rychle hotový a díky mátě, citronu a semínkům granátového jablka je pikantní a osvěžující. Ať už jako příloha, příprava jídla nebo svačina: Tabouleh se vždycky hodí.
Ingredience
Počet porcí
55g Bulgur | |
2ČL zeleninového vývaru | |
1/2 granátového jablka | |
2svazky petrželky | |
1svazek máty rajče | |
2 jarní cibulky | |
2 citrony | |
50ml olivového oleje | |
sůl a pepř podle chuti |
Nutriční informace
386
kalorie
34 g
sacharidy
24 g
tuk
6 g
bílkoviny
Postup
1.
Připravte si bulgur
Bulgur zalijte horkou vodou a zeleninovým vývarem tak, aby byl zakrytý, a nechte 10 minut odstát.
Označit jako dokončené
2.
Z granátového jablka odstraňte semínka
Za tímto účelem granátové jablko podélně rozřízněte a pod hladinou v misce s vodou ho rozlomte. Vyjměte semínka, odstraňte zbytky ovoce a semínka osušte.
Označit jako dokončené
3.
Připravte zbývající ingredience
Omyjte rajčata, jarní cibulku, petrželku a mátu. Vymačkejte šťávu ze dvou citronů. Rajče nakrájejte na malé kousky a jarní cibulku na jemná kolečka. Bylinky osušte a nasekejte nadrobno.
Označit jako dokončené
4.
Všechny ingredience smíchejte. Dochuťte olivovým olejem, solí a pepřem.
Označit jako dokončené
Poznámky
Tabbouleh je perfektní předkrm, ale dá se použít i jako mezze, tedy na předkrmový talíř.
Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.