Rebarborovo-jahodová limonáda

Rebarborovo-jahodová limonáda je dnes na našem nápojovém lístku. Protože tato limonáda je dokonalé osvěžení pro horké dny. Kyselá rebarbora a sladké jahody jsou neodolatelnou chuťovou explozí v jednom nápoji. Jednoduše si doma připravte limonádu a potěšte sebe, své přátele a rodinu tímto barevným a svěžujícím nápojem!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
2 kg rebarbory
500 g jahod
2 limetky
150 g cukru
500 ml sycené vody
Pomocníci
1 čistá kuchyňská utěrka případně lněné plátno

Nutriční informace

150 kalorie
32 g sacharidy
1 g tuk
1 g bílkoviny

Postup

1.

Připravte si rebarboru

ebarboru umyjte a nakrájejte na kousky dlouhé 1 cm. Dejte do hrnce a zalejte 500 ml vody. Přidejte 2/3 cukru a vařte aspoň 1 hodinu. Rebarboru přeceďte přes kuchyňskou nebo lněnou utěrku nejméně 4 hodiny (lépe přes celou noc) a zachyťte sirup.
Označit jako dokončené
2.

Přiveďte sirup do varu

Šťávu z rebarbory přiveďte do varu se zbytkem cukru a nechte vychladnout.
Označit jako dokončené
3.

Připravte si jahody

Jahody umyjte, odstraňte zelené části a nakrájejte je na malé kostky. Z jedné limetky vymačkejte šťávu a druhou limetku nakrájejte na tenké plátky.
Označit jako dokončené
4.

Naléváme limonádu

Do šťávy z rebarbory, limetkové šťávy a jahod přidejte 500 ml perlivé vody (můžete použít více nebo méně vody podle vašich preferencí), ozdobte plátky limetky a vychutne si ji ledově vychlazenou.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF