Potopený jablečný koláč
Potopený jablečný koláč nám připomíná útulné návštěvy u babičky. Vám také? Pak přijde váš nový oblíbený recept. Protože v naší domácí kuchyni pečeme nespornou klasiku a jablka vylepšujeme trochou skořice a citronové šťávy. Při vkládání jablek dbejte na to, abyste je do těsta dobře vtlačili. Hodně zábavy při pečení!
Ingredience
Počet porcí
5 velkých jablek | |
1 citron | |
2lžičky skořice | |
200 g margarínu | |
6 vajec | |
300 g mouky | |
250 g cukru | |
1 špetka soli | |
1/2sáčku prášku do pečiva |
Pomůcky
Kuchyňský robot volitelně | |
nebo ruční mixér | |
dortová forma o průměru 22 nebo 24 cm |
Nutriční informace
358
Kalorie
47 g
Sacharidy
16 g
Tuky
5 g
Bílkoviny
Postup
1.
Připravte jablka
Jablka oloupejte, odstraňte jádřince, rozkrojte je na čtvrtiny a na vnější straně vyřízněte několik rýh hlubokých asi 0,5 cm. Kůru z citrónu nastrouháme a poté z něj vymačkáme šťávu. Kousky jablek smíchejte s citronovou šťávou a skořicí.
Označit jako dokončené
2.
Příprava těsta
V hrnci rozpusťte margarín. Oddělte vejce. Bílky ušlehejte do tuha. Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny. Do žloutkové směsi přidejte prášek do pečiva, mouku, citronovou kůru a margarín. Dobře promíchejte. Jemně vmíchejte bílky.
Označit jako dokončené
3.
Předehřátí trouby
Předehřejte troubu na 180 °C.
Označit jako dokončené
4.
Upéct koláč
Formu na pečení vyložte pečicím papírem nebo ji důkladně vymažte tukem.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.