Ostružinový koláč s drobenkou

Ostružinový koláč je křupavý, ovocný a kyselý, prostě vynikající. V našem jednoduchém receptu se pracuje pouze s jedním těstem. Jedna polovina slouží jako základ, druhá se zpracovává na drobenku. Pro vás to znamená: Méně námahy a méně špinavých misek. Skvělé, že? Ostružinový koláč navíc pečeme v malé formě na pečení. Což je ideální, když si chcete jen pár kousků na odpoledne. Očekáváte hosty a potřebujete další? Pak stačí zdvojnásobit množství ingrediencí a upéct celý ostružinový koláč. Ať tak či onak, tento koláč je opravdovou lahůdkou!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
210 g mouky Typ 405
160 g cukru
170 g másla
1 vejce
150 g ostružin čerstvých nebo mražených
1ČL skořice
1ČL prášku do pečiva
4ČL kukuřičného škrobu
1ČL špetka soli
1ČL citronové šťávy
2ČL vanilkového extraktu
Pomůcky
1 Forma na pečení
1 Kuchyňský robot volitelně

Nutriční informace

471 Kalorie
56 g Sacharidy
25 g Tuky
5 g Bílkoviny

Postup

1.

Připravte ostružiny

Ostružiny smíchejte s polovinou cukru a citronovou šťávou. Nechte stát.
Označit jako dokončené
2.

Příprava těsta

Smíchejte zbývající cukr, mouku, prášek do pečiva, kukuřičný škrob a sůl. Přidejte máslo, vejce a vanilkový extrakt a zpracujte do hladka (můžete použít kuchyňský robot nebo ručně).
Označit jako dokončené
3.

Předehřejte troubu

předehřejte troubu na 180 °C horní/spodní ohřev.
Označit jako dokončené
4.

Navrstvěte strouhanku

Polovinu těsta rozetřete jako základ do formy a pevně přitlačte. Ostružiny rovnoměrně rozprostřete po povrchu. Zbylé těsto rozdrobte rukama a položte na ostružiny.
Označit jako dokončené
5.

Pečeme

Ostružinový koláč pečeme asi 45 minut, dokud není drobenka zlatohnědá.
Označit jako dokončené

Poznámky

Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF