Ostružinový koláč s drobenkou
Ostružinový koláč je křupavý, ovocný a kyselý, prostě vynikající. V našem jednoduchém receptu se pracuje pouze s jedním těstem. Jedna polovina slouží jako základ, druhá se zpracovává na drobenku. Pro vás to znamená: Méně námahy a méně špinavých misek. Skvělé, že? Ostružinový koláč navíc pečeme v malé formě na pečení. Což je ideální, když si chcete jen pár kousků na odpoledne. Očekáváte hosty a potřebujete další? Pak stačí zdvojnásobit množství ingrediencí a upéct celý ostružinový koláč. Ať tak či onak, tento koláč je opravdovou lahůdkou!
Ingredience
Počet porcí
210 g mouky Typ 405 | |
160 g cukru | |
170 g másla | |
1 vejce | |
150 g ostružin čerstvých nebo mražených | |
1ČL skořice | |
1ČL prášku do pečiva | |
4ČL kukuřičného škrobu | |
1ČL špetka soli | |
1ČL citronové šťávy | |
2ČL vanilkového extraktu |
Pomůcky
1 Forma na pečení | |
1 Kuchyňský robot volitelně |
Nutriční informace
471
Kalorie
56 g
Sacharidy
25 g
Tuky
5 g
Bílkoviny
Postup
1.
Připravte ostružiny
Ostružiny smíchejte s polovinou cukru a citronovou šťávou. Nechte stát.
Označit jako dokončené
2.
Příprava těsta
Smíchejte zbývající cukr, mouku, prášek do pečiva, kukuřičný škrob a sůl. Přidejte máslo, vejce a vanilkový extrakt a zpracujte do hladka (můžete použít kuchyňský robot nebo ručně).
Označit jako dokončené
3.
Předehřejte troubu
předehřejte troubu na 180 °C horní/spodní ohřev.
Označit jako dokončené
4.
Navrstvěte strouhanku
Polovinu těsta rozetřete jako základ do formy a pevně přitlačte. Ostružiny rovnoměrně rozprostřete po povrchu. Zbylé těsto rozdrobte rukama a položte na ostružiny.
Označit jako dokončené
5.
Pečeme
Ostružinový koláč pečeme asi 45 minut, dokud není drobenka zlatohnědá.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.