Ořechová kaše
Ořechová kaše se bude snídaňovém stolu opravdu vyjímat. Rychle se připravuje, dobře chutná a zasytí na dlouhou dobu. Díky banánu a borůvkám získáte také ovocný nádech. Milujeme kaše s ořechy, proto vám ukážeme náš oblíbený recept. Mimochodem: Oříšky, které přidáváte do kaše, si můžete vybrat naprosto libovolně. A s trochou kakaového prášku můžete kaši dodat extra čokoládový nádech!
Ingredience
Počet porcí
50 g ovesných vloček | |
150 ml mléka | |
2PL mletých lískových ořechů | |
2PL celých lískových ořechů | |
2PL celých mandlí | |
2PL mletých makadamových ořechů | |
2PL mletých vlašských ořechů | |
1 banány | |
1hrst borůvek | |
1špetka skořice |
Nutriční informace
462
kalorie
32 g
sacharidy
30 g
tuk
13 g
bílkoviny
Postup
1.
Ovesné vločky uvaříme
Ovesné vločky přiveďte k varu se 150 ml vody a poté je vařte na mírném ohni.
Označit jako dokončené
2.
Přilijeme mléko a přidáme mleté ořechy
Označit jako dokončené
3.
Osmažíme oříšky
Lískové oříšky a mandle smažte na pánvi na mírném ohni přibližně 5 minut a nasekejte je nahrubo.
Označit jako dokončené
4.
Připravíme si ovoce
Banán oloupeme a nakrájíme na plátky, borůvky omyjeme.
Označit jako dokončené
5.
Servírujeme!
Kaši dochuťte solí a skořicí a podávejte s osmaženými ořechy, banánem a borůvkami.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.