Nepečený malinový dort

Nepečený malinový dort? Ano, je to možné. Není to tak těžké. Tento dort ve dvou různých odstínech růžové s ozdobou z malin, máty a čokolády nepotřebuje troubu, ale ledničku. Nejvíc práce je s želatinou. V tomto receptu vám ukážeme, jak snadno si můžete sami vyrobit růžový sirup. Překvapte hosty, oslavence nebo své oblíbené návštěvníky svými…. hm chladicími dovednostmi a ohromte je.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
180 g karamelových sušenek případně máslových nebo ořechových sušenek
80 g másla
250 g čerstvých malin
Na náplň
400 g mražených malin
40 g cukru
1 kg nízkotučného tvarohu
400 g smetanového sýra
6listů želatiny
60 g moučkového cukru
na ozdobu
100 g hořké čokoládové polevy
1hrst čerstvých malin
1/4svazku máty nepovinné
Pomůcky
Pečíci forma 22 cm
Mixér
nebo kuchyňské kladivo s mrazicím sáčkem
jemné sítko

Nutriční informace

382 Kalorie
31 g Sacharidy
31 g Sacharidy
21 g Tuky
15 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava základu

V malém hrnci rozpusťte máslo. Sušenky rozdrťte pomocí mixéru nebo kuchyňské paličky a sáčku. Smíchejte máslo a sušenky. Dno formy vyložte pečicím papírem a rovnoměrně na něj rozprostřete směs sušenek a přitlačte ji. Na dortový základ rozprostřete čerstvé maliny. Nechte vychladnout.
Označit jako dokončené
2.

Pro náplň

Polovinu nízkotučného tvarohu a polovinu smetanového sýra dejte do dvou velkých misek a promíchejte. Do obou polovin přidejte moučkový cukr a promíchejte.
Označit jako dokončené
3.

Maliny uvařte

Maliny s cukrem povařte v hrnci na mírném ohni. Namočte želatinu do studené vody. Když jsou maliny uvařené a nezůstávají v nich žádné velké kousky, sceďte je přes jemné síto.
Označit jako dokončené
4.

Dokončete náplň

Do ještě teplého malinového pyré přidejte namočenou želatinu a míchejte, dokud se želatina zcela nerozpustí. Do jedné mísy dejte pouze 1/4 malinové směsi a do druhé 3/4 a dobře promíchejte. Vzniknou tak dvě části náplně s různými odstíny růžové.
Označit jako dokončené
5.

Vrstvy

Nejprve na piškotový základ opatrně rozetřete tmavší náplň. Poté opatrně navrstvěte lehčí náplň. Dort uložte do chladničky alespoň na 3 hodiny.
Označit jako dokončené
6.

Pro dekoraci

Polevu rozpusťte ve vodní lázni. Opatrně uvolněte prstenec formy na pečení a rozetřete čokoládu na dort podle potřeby. Ozdobte hrstí malin a několika lístky čerstvé máty.
Označit jako dokončené

Poznámky

Místo malin můžete do tohoto koláče použít i jiné ovoce nebo bobuloviny. Buďte kreativní!
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF