Nepečený malinový dort
Nepečený malinový dort? Ano, je to možné. Není to tak těžké. Tento dort ve dvou různých odstínech růžové s ozdobou z malin, máty a čokolády nepotřebuje troubu, ale ledničku. Nejvíc práce je s želatinou. V tomto receptu vám ukážeme, jak snadno si můžete sami vyrobit růžový sirup. Překvapte hosty, oslavence nebo své oblíbené návštěvníky svými…. hm chladicími dovednostmi a ohromte je.
Ingredience
Počet porcí
180 g karamelových sušenek případně máslových nebo ořechových sušenek | |
80 g másla | |
250 g čerstvých malin |
Na náplň
400 g mražených malin | |
40 g cukru | |
1 kg nízkotučného tvarohu | |
400 g smetanového sýra | |
6listů želatiny | |
60 g moučkového cukru |
na ozdobu
100 g hořké čokoládové polevy | |
1hrst čerstvých malin | |
1/4svazku máty nepovinné |
Pomůcky
Pečíci forma 22 cm | |
Mixér | |
nebo kuchyňské kladivo s mrazicím sáčkem | |
jemné sítko |
Nutriční informace
382
Kalorie
31 g
Sacharidy
31 g
Sacharidy
21 g
Tuky
15 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava základu
V malém hrnci rozpusťte máslo. Sušenky rozdrťte pomocí mixéru nebo kuchyňské paličky a sáčku. Smíchejte máslo a sušenky. Dno formy vyložte pečicím papírem a rovnoměrně na něj rozprostřete směs sušenek a přitlačte ji. Na dortový základ rozprostřete čerstvé maliny. Nechte vychladnout.
Označit jako dokončené
2.
Pro náplň
Polovinu nízkotučného tvarohu a polovinu smetanového sýra dejte do dvou velkých misek a promíchejte. Do obou polovin přidejte moučkový cukr a promíchejte.
Označit jako dokončené
3.
Maliny uvařte
Maliny s cukrem povařte v hrnci na mírném ohni. Namočte želatinu do studené vody. Když jsou maliny uvařené a nezůstávají v nich žádné velké kousky, sceďte je přes jemné síto.
Označit jako dokončené
4.
Dokončete náplň
Do ještě teplého malinového pyré přidejte namočenou želatinu a míchejte, dokud se želatina zcela nerozpustí. Do jedné mísy dejte pouze 1/4 malinové směsi a do druhé 3/4 a dobře promíchejte. Vzniknou tak dvě části náplně s různými odstíny růžové.
Označit jako dokončené
5.
Vrstvy
Nejprve na piškotový základ opatrně rozetřete tmavší náplň. Poté opatrně navrstvěte lehčí náplň. Dort uložte do chladničky alespoň na 3 hodiny.
Označit jako dokončené
6.
Pro dekoraci
Polevu rozpusťte ve vodní lázni. Opatrně uvolněte prstenec formy na pečení a rozetřete čokoládu na dort podle potřeby. Ozdobte hrstí malin a několika lístky čerstvé máty.
Označit jako dokončené
Poznámky
Místo malin můžete do tohoto koláče použít i jiné ovoce nebo bobuloviny. Buďte kreativní!
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.