Nepečený malinový dort
Nepečený malinový dort? Ano, je to možné. Není to tak těžké. Tento dort ve dvou různých odstínech růžové s ozdobou z malin, máty a čokolády nepotřebuje troubu, ale ledničku. Nejvíc práce je s želatinou. V tomto receptu vám ukážeme, jak snadno si můžete sami vyrobit růžový sirup. Překvapte hosty, oslavence nebo své oblíbené návštěvníky svými…. hm chladicími dovednostmi a ohromte je.
Ingredience
Počet porcí
| 180 g karamelových sušenek případně máslových nebo ořechových sušenek | |
| 80 g másla | |
| 250 g čerstvých malin | 
Na náplň
| 400 g mražených malin | |
| 40 g cukru | |
| 1 kg nízkotučného tvarohu | |
| 400 g smetanového sýra | |
| 6listů želatiny | |
| 60 g moučkového cukru | 
na ozdobu
| 100 g hořké čokoládové polevy | |
| 1hrst čerstvých malin | |
| 1/4svazku máty nepovinné | 
Pomůcky
| Pečíci forma 22 cm | |
| Mixér | |
| nebo kuchyňské kladivo s mrazicím sáčkem | |
| jemné sítko | 
Nutriční informace
					382
											Kalorie
									
							
					31 g
											Sacharidy
									
							
					31 g
											Sacharidy
									
							
					21 g
											Tuky
									
							
					15 g
											Bílkoviny
									
					Postup
			
				1.			
				
					
			
					Příprava základu
V malém hrnci rozpusťte máslo. Sušenky rozdrťte pomocí mixéru nebo kuchyňské paličky a sáčku. Smíchejte máslo a sušenky. Dno formy vyložte pečicím papírem a rovnoměrně na něj rozprostřete směs sušenek a přitlačte ji. Na dortový základ rozprostřete čerstvé maliny. Nechte vychladnout. 
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				
			
				2.			
				
					
			
					Pro náplň
Polovinu nízkotučného tvarohu a polovinu smetanového sýra dejte do dvou velkých misek a promíchejte. Do obou polovin přidejte moučkový cukr a promíchejte. 
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				
			
				3.			
				
					
			
					Maliny uvařte
Maliny s cukrem povařte v hrnci na mírném ohni. Namočte želatinu do studené vody. Když jsou maliny uvařené a nezůstávají v nich žádné velké kousky, sceďte je přes jemné síto.
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				
			
				4.			
				
					
			
					Dokončete náplň
Do ještě teplého malinového pyré přidejte namočenou želatinu a míchejte, dokud se želatina zcela nerozpustí. Do jedné mísy dejte pouze 1/4 malinové směsi a do druhé 3/4 a dobře promíchejte. Vzniknou tak dvě části náplně s různými odstíny růžové.
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				
			
				5.			
				
					
			
					Vrstvy
Nejprve na piškotový základ opatrně rozetřete tmavší náplň. Poté opatrně navrstvěte lehčí náplň. Dort uložte do chladničky alespoň na 3 hodiny. 
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				
			
				6.			
				
					
			
			Pro dekoraci
Polevu rozpusťte ve vodní lázni. Opatrně uvolněte prstenec formy na pečení a rozetřete čokoládu na dort podle potřeby. Ozdobte hrstí malin a několika lístky čerstvé máty.
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				Poznámky
				Místo malin můžete do tohoto koláče použít i jiné ovoce nebo bobuloviny. Buďte kreativní!			
					
				Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.			
			 
	 
		 
		 
		 
		 
		




