Brownies s vlašskými ořechy

Ořechové brownies kombinují čokoládové těsto s křupavými a aromatickými vlašskými ořechy. Pro nás je to ideální sladká svačinka. Navíc jsou tyto koláčky rychle upečené a ještě rychleji zmizí, jakmile je vytáhnete z trouby. Skvělé, že? Je tedy nejvyšší čas, abyste rychle vyzkoušeli náš recept na ořechové brownies a snědli je ještě teplé z trouby. Co takhle kopeček vanilkové zmrzliny k tomu? Vychutnejte si to tak, jak to máte rádi!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
200 g hořké čokolády ideálně 70% kakao
100 g vlašských ořechů
125 g másla
100 g cukru
50 g hnědého cukru
3 vejce
125 g mouky Typ 405
3lžíce kakaového prášku
1 špetka soli
Pomůcky
Kuchyňský robot nepovinné
forma na pečení

Nutriční informace

495 Kalorie
45 g Sacharidy
31 g Tuky
8 g Bílkoviny

Postup

1.

Rozpusťte čokoládu

Čokoládu a máslo rozpusťte v hrnci na středním ohni. Ořechová jádra nasekejte nahrubo.
Označit jako dokončené
2.

Předehřejte troubu

Troubu předehřejte na 170 °C horní/spodní ohřev.
Označit jako dokončené
3.

Vymíchejte těsto

Do rozpuštěné čokolády vmíchejte cukr. Přidejte vejce a promíchejte je v kuchyňském robotu nebo metličkou. Mouku, kakao a sůl prosejeme a lžící nebo vidličkou jemně promícháme, až se suroviny spojí a vytvoří těsto. Nakonec vmíchejte vlašské ořechy.
Označit jako dokončené
4.

Pečení

Těsto nalijte do vymazané nebo papírem vyložené formy a pečte asi 20 minut, dokud nejsou brownies na povrchu křupavé, ale uvnitř ještě trochu měkké.
Označit jako dokončené

Poznámky

Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF