Avokádová čokoládová pěna

Avokádová čokoládová pěna je neuvěřitelně krémová a zdravější než klasický čokoládový pudink nebo čokoládová pěna. Ideální alternativa pro všechny, kteří se stravují uvědoměle nebo chtějí jen vyzkoušet něco nového. Pro větší křupavost přidejte několik opražených lískových oříšků. Za několik minut je vše připraveno k ochutnání. Je nejvyšší čas vyzkoušet náš recept. Jsou sladká pokušení vaší slabostí? Pak se podívejte na naše další recepty na dezerty a najděte si svůj oblíbený!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
2 avokáda
40 g kakaa na pečení
3lžíce agávového sirupu
60 ml kokosového mléka nebo jiné mléčné alternativy
1 vanilkový lusk
40 g lískových oříšků
Pomůcky
1 Mixér

Nutriční informace

672 Kalorie
35 g Sacharidy
53 g Tuky
8 g Bílkoviny

Postup

1.

Lískové oříšky opražte

lískové oříšky nasekejte nahrubo a opékejte je na pánvi na mírném ohni asi 5 minut bez přidání tuku, dokud neucítíte oříškovou vůni a dokud lehce nezhnědnou.
Označit jako dokončené
2.

Připravte si ingredience

Avokádo rozpůlte, vyjměte pecku a (nejlépe lžičkou) vydlabejte dužinu. Vanilkový lusk podélně rozřízněte a tupou stranou nože vyškrábněte dužinu.
Označit jako dokončené
3.

Smíchejte avokádovou čokoládovou pěnu

Avokádo, vanilku, kokosové mléko, agávový sirup a kakao vložte do mixéru a rozmixujte do hladké a krémové konzistence. Rozdělte do misek a posypte lískovými oříšky.
Označit jako dokončené

Poznámky

Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF