Rebarborovo-jahodová limonáda
Rebarborovo-jahodová limonáda je dnes na našem nápojovém lístku. Protože tato limonáda je dokonalé osvěžení pro horké dny. Kyselá rebarbora a sladké jahody jsou neodolatelnou chuťovou explozí v jednom nápoji. Jednoduše si doma připravte limonádu a potěšte sebe, své přátele a rodinu tímto barevným a svěžujícím nápojem!
Ingredience
Počet porcí
2 kg rebarbory | |
500 g jahod | |
2 limetky | |
150 g cukru | |
500 ml sycené vody |
Pomocníci
1 čistá kuchyňská utěrka případně lněné plátno |
Nutriční informace
150
kalorie
32 g
sacharidy
1 g
tuk
1 g
bílkoviny
Postup
1.
Připravte si rebarboru
ebarboru umyjte a nakrájejte na kousky dlouhé 1 cm. Dejte do hrnce a zalejte 500 ml vody. Přidejte 2/3 cukru a vařte aspoň 1 hodinu. Rebarboru přeceďte přes kuchyňskou nebo lněnou utěrku nejméně 4 hodiny (lépe přes celou noc) a zachyťte sirup.
Označit jako dokončené
2.
Přiveďte sirup do varu
Šťávu z rebarbory přiveďte do varu se zbytkem cukru a nechte vychladnout.
Označit jako dokončené
3.
Připravte si jahody
Jahody umyjte, odstraňte zelené části a nakrájejte je na malé kostky. Z jedné limetky vymačkejte šťávu a druhou limetku nakrájejte na tenké plátky.
Označit jako dokončené
4.
Naléváme limonádu
Do šťávy z rebarbory, limetkové šťávy a jahod přidejte 500 ml perlivé vody (můžete použít více nebo méně vody podle vašich preferencí), ozdobte plátky limetky a vychutne si ji ledově vychlazenou.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.