Palačinky Red Velvet
Red Velvet Pancakes jsou nejen vizuálním hitem! Tato jasně červená palačinka se může pochlubit i svou chutí. Barvu získávají z červené řepy. Nejenže se jedná o přírodní barvivo, ale tyto malé pochoutky jsou díky němu opravdu zdravé. Jako příloha se hodí zálivka z čerstvých jahod a jogurtu. Kombinace, díky které bude vaše příští snídaně skutečným hitem. Red Velvet pochází z angličtiny a znamená červený samet – a palačinky Red Velvet vypadají a chutnají stejně jemně a křehce. Vyzkoušejte je!
Ingredience
Počet porcí
130 g ovesných vloček | |
1ČL prášku do pečiva | |
1ČL jedlé sódy | |
1 červená řepa uvařená a oloupaná | |
130 ml mandlového mléka | |
1 vejce | |
2PL kokosového cukru | |
1ČL kakaa do pečiva | |
3kapky červeného potravinářského barviva volitelné | |
trochu rostlinného oleje na pečení |
Na polevu
100 g nízkotučného tvarohu | |
100 g přírodního jogurtu | |
2PL agávového sirupu | |
1špetka skořice | |
100 g čerstvých bobulí rozmixovaných, podle vlastního výběru |
Nutriční informace
502
kalorie
77 g
sacharidy
11 g
tuky
19 g
bílkoviny
Postup
1.
Na polevu
Smíchejte všechny ingredience kromě bobulí a dejte do chladničky.
Označit jako dokončené
2.
Na palačinky
Ovesné vločky nahrubo pomelte v mixéru. Smíchejte s kypřicím práškem, jedlou sodou, cukrem z kokosových květů a kakaem.
Označit jako dokončené
3.
Vyhotovte těsto
Samostatně rozmixujte červenou řepu s mandlovým mlékem a podle potřeby přidejte potravinářské barvivo. Přidejte ovesnou směs, přidejte vejce a míchejte, dokud nevznikne homogenní těsto.
Označit jako dokončené
4.
Smažíme palačinky
Rozpalte pánev na středním plameni s trochou rostlinného oleje a smažte palačinky jednu po druhé. 5. Podávání.Hotové palačinky pokládejte na sebe a ozdobte čerstvými bobulovými plody.
Označit jako dokončené
5.
Podáváme
Hotové palačinky pokládejte na sebe a ozdobte čerstvými bobulovými plody.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty jsou odhadovány podle surovin. Ve skutečnosti se mohou lišit.