Palačinky Red Velvet

Red Velvet Pancakes jsou nejen vizuálním hitem! Tato jasně červená palačinka se může pochlubit i svou chutí. Barvu získávají z červené řepy. Nejenže se jedná o přírodní barvivo, ale tyto malé pochoutky jsou díky němu opravdu zdravé. Jako příloha se hodí zálivka z čerstvých jahod a jogurtu. Kombinace, díky které bude vaše příští snídaně skutečným hitem. Red Velvet pochází z angličtiny a znamená červený samet – a palačinky Red Velvet vypadají a chutnají stejně jemně a křehce. Vyzkoušejte je!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
130 g ovesných vloček
1ČL prášku do pečiva
1ČL jedlé sódy
1 červená řepa uvařená a oloupaná
130 ml mandlového mléka
1 vejce
2PL kokosového cukru
1ČL kakaa do pečiva
3kapky červeného potravinářského barviva volitelné
trochu rostlinného oleje na pečení
Na polevu
100 g nízkotučného tvarohu
100 g přírodního jogurtu
2PL agávového sirupu
1špetka skořice
100 g čerstvých bobulí rozmixovaných, podle vlastního výběru
Pomocníci
kuchyňský robot volitelné
mixér

Nutriční informace

502 kalorie
77 g sacharidy
11 g tuky
19 g bílkoviny

Postup

1.

Na polevu

Smíchejte všechny ingredience kromě bobulí a dejte do chladničky.
Označit jako dokončené
2.

Na palačinky

Ovesné vločky nahrubo pomelte v mixéru. Smíchejte s kypřicím práškem, jedlou sodou, cukrem z kokosových květů a kakaem.
Označit jako dokončené
3.

Vyhotovte těsto

Samostatně rozmixujte červenou řepu s mandlovým mlékem a podle potřeby přidejte potravinářské barvivo. Přidejte ovesnou směs, přidejte vejce a míchejte, dokud nevznikne homogenní těsto.
Označit jako dokončené
4.

Smažíme palačinky

Rozpalte pánev na středním plameni s trochou rostlinného oleje a smažte palačinky jednu po druhé. 5. Podávání.Hotové palačinky pokládejte na sebe a ozdobte čerstvými bobulovými plody.
Označit jako dokončené
5.

Podáváme

Hotové palačinky pokládejte na sebe a ozdobte čerstvými bobulovými plody.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty jsou odhadovány podle surovin. Ve skutečnosti se mohou lišit.
 Uložit jako PDF