Ořechová zmrzlina
Výroba ořechové zmrzliny ve zmrzlinovači je super snadná – a super chutná. Protože s praženými vlašskými ořechy a tajnou přísadou javorový sirup bude krásně aromatický, opravdu oříškový a tak lahodný, že se vaše nejnovější porce snad ani nedostane do mrazáku. Nezáleží na ročním období: Tato zmrzlina funguje vždy. Takže: užívejte si!
Ingredience
Počet porcí
80g vlašských ořechů | |
90g cukru | |
40 gramovml Testovacia |
Pomůcky
Zmrzlinovač | |
Mixér volitelné |
Nutriční informace
181
kalorie
15 g
sacharidy
12 g
tuk
3 g
bílkoviny
Postup
1.
Připravte si vlašské ořechy
Vlašské ořechy opékejte na pánvi na středním plameni asi 10 minut. Odstraňte pánev z ohně a nastrouhejte nebo nasekejte polovinu ořechů v mixéru. Druhou polovinu nakrájíme nahrubo. Část nasekaných ořechů si dejte stranou na ozdobu.
Označit jako dokončené
2.
Připravte zmrzlinovou hmotu
Vraťte zbývající ořechy (nastrouhané jako nasekané) na pánev a na mírném ohni přidejte mléko a javorový sirup. Sundejte z plotny a nechte vychladnout.
Označit jako dokončené
3.
Přidejte vejce
Oddělte vejce. Žloutky ušlehejte s cukrem do nadýchané hmoty. Zvlášť ušleháme bílky se solí a smetanou. Poté vše postupně přidávejte k ořechové směsi a míchejte, dokud nevznikne homogenní hmota.
Označit jako dokončené
4.
Vložte do zmrzlinovače
Zmrazte hmotu ve zmrzlinovači na 30 až 40 minut. Ozdobte zbylými vlašskými ořechy a ihned si pochutnávejte.
Označit jako dokončené
Poznámky
K ořechové zmrzlině se hodí karamelová omáčka a trocha mořské soli. Kombinace se vám bude líbit
Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.