Mramorový tvarohový koláč
Mramorový tvarohový koláč je dokonalým spojením dvou absolutních klasiků mezi koláči. Kombinuje krémový tvarohový koláč a čokoládový mramorový dort. Je to velmi jednoduchý recept, se kterým zaručeně zazáříte na každé narozeninové oslavě nebo posezení u kávy. Jste při pečení rádi kreativní? Ozdobte svůj mramorový tvarohový koláč čerstvým bobulovým ovocem, džemem nebo jinou ovocnou polevou. Skvěle se hodí ke krémovému čokoládovému koláči.
Ingredience
Počet porcí
150 g špaldové mouky | |
2 lžíce kakaového prášku | |
40 g cukru | |
100 g másla | |
1 žloutek | |
1špetka soli |
Na náplň
250 g smetanového sýra | |
150 g cukru | |
1sáček vanilkového pudinkového prášku na 500 ml mléka | |
1lžíce krupice | |
4 vejce | |
1lžíce kakaového prášku | |
1lžička skořice | |
1lžíce smetany | |
20 g trocha másla na vymazání |
Pomůcky
dortová forma | |
kuchyňský robot volitelné | |
nebo ruční mixér |
Nutriční informace
410
Kalorie
44 g
Sacharidy
23 g
Tuky
8 g
Bílkoviny
Postup
1.
Na základ koláče
Všechny přísady na základ koláče dobře smíchejte, vyformujte těsto do tvaru koule, zabalte ho do potravinové fólie a nechte ho 30 minut odpočívat v chladu.
Označit jako dokončené
2.
Na náplň
Zpracujte na těsto tvaroh, smetanový sýr, cukr, pudingový prášek, krupici a vajíčka.
Označit jako dokončené
3.
Na druhé těsto
Odeberte 1/3 těsta a smíchejte ho s kakaem, skořicí a smetanou.
Označit jako dokončené
4.
Rozehřátí trouby
Troubu předehřejte na 180 °C při horním a spodním ohřevu.
Označit jako dokončené
5.
Příprava koláče na pečení
Vymažte dortovou formu a rozválejte těsto na dno nebo jej rozložte do formy tak, aby vznikl základ a přibližně 2-3 cm vysoký okraj.
Označit jako dokončené
6.
Tvorba mramorového vzoru
Do formy nejprve nalijte světlé těsto, poté na něj rozdělte tmavé těsto a jemně je promíchejte vidličkou nebo dřevěnou paličkou.
Označit jako dokončené
7.
Pečení
Koláč pečte přibližně 60 minut.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.
Porce zde odpovídá kousku dortu, za předpokladu, že dort tvoří 8 kousků.