Jablečný kompot se skořicí
Jablečný kompot se skořicí je během adventu náš oblíbený. Tato rychle připravená pochoutka dodá zimní nádech každému jídlu, ať už na oplatkách nebo ve vánočním Spekulatius-Tiramisu. Kompot je uvařený za pouhých 40 minut a lze jej plnit do sklenic nebo přímo konzumovat. Vyzkoušejte náš recept a přesvědčete se!
Ingredience
Počet porcí
| 4 velká červená jablka např. Pink Lady | |
| 150 g cukru | |
| 150 ml vody | |
| 2lžičky skořice | |
| 1špetka soli |
Pomůcky
| Mixér volitelně | |
| nebo ponorný mixér |
Nutriční informace
228
Kalorie
55 g
Sacharidy
0 g
Tuky
0 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava
Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kostičky.
Označit jako dokončené
2.
Uvařte kompot
Jablka vařte s vodou, cukrem a skořicí na mírném ohni asi 30 minut, dokud nedosáhnete požadované konzistence. Podle potřeby rozmixujte v mixéru nebo tyčkovým mixérem.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.