Jablečný kompot se skořicí
Jablečný kompot se skořicí je během adventu náš oblíbený. Tato rychle připravená pochoutka dodá zimní nádech každému jídlu, ať už na oplatkách nebo ve vánočním Spekulatius-Tiramisu. Kompot je uvařený za pouhých 40 minut a lze jej plnit do sklenic nebo přímo konzumovat. Vyzkoušejte náš recept a přesvědčete se!
Ingredience
Počet porcí
| 4 velká červená jablka např. Pink Lady | |
| 150 g cukru | |
| 150 ml vody | |
| 2lžičky skořice | |
| 1špetka soli | 
Pomůcky
| Mixér volitelně | |
| nebo ponorný mixér | 
Nutriční informace
					228
											Kalorie
									
							
					55 g
											Sacharidy
									
							
					0 g
											 Tuky
									
							
					0 g
											Bílkoviny
									
					Postup
			
				1.			
				
					
			
					Příprava
Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kostičky.
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				
			
				2.			
				
					
			
			Uvařte kompot
Jablka vařte s vodou, cukrem a skořicí na mírném ohni asi 30 minut, dokud nedosáhnete požadované konzistence. Podle potřeby rozmixujte v mixéru nebo tyčkovým mixérem.
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				Poznámky
				Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.