Domácí mandlové máslo

Mandlové máslo je skutečně všestranné. Ať už na pečení, do müsli nebo kaše, nebo prostě na pečivo: mandlové máslo se hodí všude. Věděli jste, že ho nemusíte kupovat v supermarketu za ne vždy přívětivou cenu? Snadno si ho můžete vyrobit sami doma. Potřebujete jen mandle a opravdu výkonný mixér. Používáme kuchyňský robot Klarstein GrandPrix – rozmixuje mandle během chvilky. Tak pojďme na to!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
400 g mandlí
2lžičky skořice nepovinné
2lžíce agávového sirupu nebo jiného sladidla, nepovinné
Pomůcky
GrandPrix nebo jiný vysoce výkonný mixér

Nutriční informace

2609 Kalorie
40 g Sacharidy
224 g Tuky
84 g Bílkoviny

Postup

1.

Opražte mandle

Mandle opékejte bez oleje na pánvi na středním plameni asi 5 minut, dokud se nerozvoní a mírně nezhnědnou. Nechte vychladnout.
Označit jako dokončené
2.

Mandle rozmixujte na pyré

Vložte mandle do mixéru GrandPrix a mixujte v intervalech na nejvyšší stupeň. Na začátku stačí krátké intervaly 10–15 sekund. Mezi jednotlivými intervaly stírejte hmotu ze stěn stěrkou. Pokud směs začne tvořit kaši, můžete intervaly prodloužit (přibližně 30–60 sekund).
Označit jako dokončené
3.

Mandlové máslo zjemněte

Když máte hladkou a krémovou hmotu (trvá to asi 10–15 minut), můžete ji zjemnit agávovým sirupem a skořicí. Znovu krátce promíchejte a vychutnejte si!
Označit jako dokončené

Poznámky

Pokud chcete světlé mandlové máslo, kupte si loupané mandle nebo je po opečení oloupejte. Vložte je do kuchyňské utěrky a otřete je do sucha.
Ve vzduchotěsné nádobě v chladničce vydrží až 2 týdny.
Jedna porce představuje celou sklenici mandlového másla.
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF