Brookies

Brookies jsou spojením dvou naprostých klasik: brownies a cookies. Dokážete si představit něco lepšího? My ne! Protože pokud se nemůžete (nebo nechcete) rozhodnout mezi těmito dvěma legendami, jednoduše smíchejte obě těsta, rozetřete je na plech a máte skvělou pochoutku, kterou pravděpodobně sníte ještě teplou z plechu. Za pokus to stojí, ne?

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
120 g obyčejné čokoládové polevy
150 g másla
2 vejce
80 g cukru
80 g hnědého cukru
40 g mouky typ 405
3lžíce kakaa na pečení
1špetka soli
Pro přípravu sušenek
2 vejce
100 g másla
30 g hnědého cukru
50 g bílého cukru
150 g mouky
1lžička prášku do pečiva
1lžička vanilkového extraktu
50 g čokoládových lupínků
1špetka soli
Pomůcky
Mísa na pečení cca 25-35 cm
Kuchyňský robot volitelný
nebo ruční mixér

Nutriční informace

369 Kalorie
40 g Sacharidy
22 g Tuky
3 g Bílkoviny

Postup

1.

Rozpusťte čokoládu

Máslo a hořkou čokoládu na sušenky rozpusťte ve vodní lázni.
Označit jako dokončené
2.

Příprava těsta na brownies

Vejce, sůl, cukr a hnědý cukr vyšlehejte v kuchyňském robotu (nebo ručním mixérem) do pěny. Přidejte mouku a kakao a promíchejte. Vmíchejte také čokoládovou směs. Vše nalijte do formy vyložené pečicím papírem.
Označit jako dokončené
3.

Předhřejte troubu

Připravte troubu na horní/spodní ohřev na 180 °C.
Označit jako dokončené
4.

Sušenkové těsto

Máslo nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Smíchejte máslo, cukr, sůl a vanilku. Přidejte vejce, mouku a prášek do pečiva a vypracujte těsto. Nakonec vmíchejte kousky čokolády. Z těsta na sušenky vytlačte velké ploché kousky a položte je na těsto na sušenky.
Označit jako dokončené
5.

Pečení brookies

Brownies pečte přibližně 35 minut. Zda jsou hotové, zjistíte díky špejlím.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF