Jak efektivně uskladnit potraviny v mrazničce
Stává se vám, že otevřete mrazák, abyste do něj vložili potraviny, ale už pro ně nemůžete najít místo? Problémem není vždy jen příliš mnoho zásob nebo málo místa v mrazáku.
Někdy může být na vině i nesprávné skladování, nepořádek a nevhodné nádoby, ve kterých potraviny skladujete. Lze to však udělat i mnohem efektivněji. Díky těmto tipům určitě najdete v mrazáku dostatek místa na všechno.
Správné nádoby jsou nezbytné
Pokud jste se rozhodli zmrazit zbytky obědů, koláčů, ovoce nebo zeleniny ze zahrady, vyhněte se kulatým nádobám, zabírají mnoho místa a jsou zbytečně objemné. Pro takové skladování vždy vybírejte obdélníkové nebo čtvercové misky a sklenice.
V ideálním případě by měly mít i stejnou velikost. Pak můžete vše rovnoměrně uspořádat a naskládat tak, aby se vám do mrazničky vešlo o něco více.
Nevyhýbejte se sáčkům
Mikroténové sáčky jsou také skvělým pomocníkem při skladování. Ušetří více místa a vejdou se do míst, kam byste jinou krabici nevtěsnali.
Další praktickou možností jsou vakuovačky, například FoodLocker. Kromě toho, že se ze sáčku dostane všechen vzduch, a tím se ušetří ještě více místa, jsou také vhodné pro čerstvost a trvanlivost potravin.
Využívejte spotřební nádoby
Praktická kreativita v oblasti úklidu a pořádku nezná mezí. Proto vám přinášíme několik dalších tipů, které vám při hledání prostoru určitě pomohou.
Jedním z nich jsou krabice od mléka. Po dopití je nevyhazujte. Rozřízněte je zhruba napůl, opláchněte a vytvoříte si praktickou zásuvku nebo provizorní misku, do které můžete ukládat potraviny. Pokud si jich takto připravíte několik, určitě se vám v mrazáku udrží dobrá zásoba a pořádek.
Dalším pomocníkem jsou také kelímky od jogurtů, a pokud potřebujete uzavíratelné, sáhněte po nádobkách od jedlé sody nebo limonády. Jsou vhodné například na lesní plody a díky své velikosti je můžete pohodlně umístit na místa, kam by se téměř nic nevešlo.