Zmrzlina: vaše vlastní osvěžení
Zmrzlina je součástí léta – ale může být skutečnou kalorickou bombou. Pozitivní je, že trendy směřují ke zdravé zmrzlině. I my vám ukážeme pestré nízkokalorické kombinace, se kterými se ze sladkého hříchu stane lehké osvěžení. Domácí zmrzlina je prostě úžasná.
Variace zmrzliny – co se ukrývá v různých příchutích?
Ingredience jsou alfou a omegou přípravy chladného osvěžení. Zejména v případě potravinových intolerancí, jako je laktózová nebo fruktózová intolerance, je lepší přesně znát složení. I vegani si mohou být při přípravě zmrzliny ve vlastní kuchyni jisti, že v jejich výtvorech opravdu nejsou žádné živočišné produkty. Ve vaší vlastní tvorbě se kreativitě meze nekladou.
Domácí zmrzlina
Zmrzlina je letním dezertem. Ovocné, krémové, s ořechy nebo čokoládovými hoblinkami – s tolika druhy si najde každý to své. Zmrzlina poskytuje v letních vedrech osvěžující ochlazení. Italská klasika se skládá z nejméně 10 % mléka a obsahuje 90 gramů vaječných žloutků na litr. Mléčná zmrzlina obsahuje ještě více mléka a je také doplněna ovocnou dužinou nebo příchutěmi. Nechte se inspirovat našimi recepty, například zmrzlinou matcha se sušenými malinami. Domácí zmrzlina je úplně vaše!
Mražený jogurt
Mražený jogurt je trendem, který vám zlepší náladu! Skládá se hlavně z jogurtu, je veganský a bez laktózy se sójovým jogurtem jako alternativou. Jelikož smetanu nahrazuje mléko, tato zmrzlina je dalším superzdravým výtvorem s nízkým obsahem tuku. Se sójovým nebo mandlovým mlékem je dokonce i mražený jogurt bezlaktózový. Vyzkoušejte náš osvěžující, krémový, lehký mražený sójový jogurt.
Sorbet a Granita
Granity – ovocné bomby s jemnozrnnou křišťálovou zmrzlinou nebo krémovými, ovocnými sorbety jsou ideální pro vegany, lidi s intolerancí laktózy nebo pro lidi, kteří dbají na svou postavu. Tyto varianty zmrzliny jsou nejen alternativami klasické mléčné zmrzliny bez laktózy, ale také nízkokalorické. Sicilská specialita granita sestává ze 40 až 50 % pasírovaného ovoce, 20 % cukru a jemného granulovaného křišťálového ledu. Pokud máte rádi štiplavě-kyselé a bylinkově-čerstvé chutě, náš citrónový a bazalkový sorbet je pro vás to pravé.
Sorbet z podmáslí a melounu
Vodní meloun je v létě úžasným osvěžením – ovocným, lehkým a nepříliš sladkým! Ve zvláště horkých dnech můžete ze základních přísad vodního melounu a podmáslí vykouzlit lahodný sorbet. Máte-li zmrzlinovač, osvěžující sorbet vykouzlíte za malou chvíli.
Buďte kreativní – domácí zmrzlina vám dovolí vše
Zmrzlinu můžete nejen dochutit jednotlivými ingrediencemi, ale také ji kombinovat s širokou paletou pochoutek. Rafinované kombinace jsou trendy a kombinace teplé a studené jsou nadčasovou klasikou. Krémový, chladný mražený jogurt rychle připravíte v přístroji na výrobu ledu. Vrcholem je poleva: sladké jahody, sušenky Oreo, Goji bobule, ořechy nebo ovocné pyré. Totéž platí pro krémový ovocný sorbet nebo jemnozrnné granity: exotické sladké mango nebo štiplavý citrón – popusťte uzdu své fantazií.