Potopený jablečný koláč

Potopený jablečný koláč nám připomíná útulné návštěvy u babičky. Vám také? Pak přijde váš nový oblíbený recept. Protože v naší domácí kuchyni pečeme nespornou klasiku a jablka vylepšujeme trochou skořice a citronové šťávy. Při vkládání jablek dbejte na to, abyste je do těsta dobře vtlačili. Hodně zábavy při pečení!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
5 velkých jablek
1 citron
2lžičky skořice
200 g margarínu
6 vajec
300 g mouky
250 g cukru
1 špetka soli
1/2sáčku prášku do pečiva
Pomůcky
Kuchyňský robot volitelně
nebo ruční mixér
dortová forma o průměru 22 nebo 24 cm

Nutriční informace

358 Kalorie
47 g Sacharidy
16 g Tuky
5 g Bílkoviny

Postup

1.

Připravte jablka

Jablka oloupejte, odstraňte jádřince, rozkrojte je na čtvrtiny a na vnější straně vyřízněte několik rýh hlubokých asi 0,5 cm. Kůru z citrónu nastrouháme a poté z něj vymačkáme šťávu. Kousky jablek smíchejte s citronovou šťávou a skořicí.
Označit jako dokončené
2.

Příprava těsta

V hrnci rozpusťte margarín. Oddělte vejce. Bílky ušlehejte do tuha. Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny. Do žloutkové směsi přidejte prášek do pečiva, mouku, citronovou kůru a margarín. Dobře promíchejte. Jemně vmíchejte bílky.
Označit jako dokončené
3.

Předehřátí trouby

Předehřejte troubu na 180 °C.
Označit jako dokončené
4.

Upéct koláč

Formu na pečení vyložte pečicím papírem nebo ji důkladně vymažte tukem.
Označit jako dokončené

Poznámky

Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF