Brownies s vlašskými ořechy
Ořechové brownies kombinují čokoládové těsto s křupavými a aromatickými vlašskými ořechy. Pro nás je to ideální sladká svačinka. Navíc jsou tyto koláčky rychle upečené a ještě rychleji zmizí, jakmile je vytáhnete z trouby. Skvělé, že? Je tedy nejvyšší čas, abyste rychle vyzkoušeli náš recept na ořechové brownies a snědli je ještě teplé z trouby. Co takhle kopeček vanilkové zmrzliny k tomu? Vychutnejte si to tak, jak to máte rádi!
Ingredience
Počet porcí
200 g hořké čokolády ideálně 70% kakao | |
100 g vlašských ořechů | |
125 g másla | |
100 g cukru | |
50 g hnědého cukru | |
3 vejce | |
125 g mouky Typ 405 | |
3lžíce kakaového prášku | |
1 špetka soli |
Pomůcky
Kuchyňský robot nepovinné | |
forma na pečení |
Nutriční informace
495
Kalorie
45 g
Sacharidy
31 g
Tuky
8 g
Bílkoviny
Postup
1.
Rozpusťte čokoládu
Čokoládu a máslo rozpusťte v hrnci na středním ohni. Ořechová jádra nasekejte nahrubo.
Označit jako dokončené
2.
Předehřejte troubu
Troubu předehřejte na 170 °C horní/spodní ohřev.
Označit jako dokončené
3.
Vymíchejte těsto
Do rozpuštěné čokolády vmíchejte cukr. Přidejte vejce a promíchejte je v kuchyňském robotu nebo metličkou. Mouku, kakao a sůl prosejeme a lžící nebo vidličkou jemně promícháme, až se suroviny spojí a vytvoří těsto. Nakonec vmíchejte vlašské ořechy.
Označit jako dokončené
4.
Pečení
Těsto nalijte do vymazané nebo papírem vyložené formy a pečte asi 20 minut, dokud nejsou brownies na povrchu křupavé, ale uvnitř ještě trochu měkké.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.