Upečte si velikonoční věnec

90 Minuten

Středně náročné

2 Portionen

Velikonoční věnec je speciální prvek na vašem snídaňovém stole během Velké noci. Pro každého upečeme věnec s barevným velikonočním vajíčkem uprostřed. Tento recept na malé velikonoční věnečky je mimořádně jednoduchý, protože se vyrábějí z lehkého tvarohového těsta, které se peče bez droždí. Pro vás to znamená: žádné dlouhé chození, žádné čekání a do 1,5 hodiny máte nadýchané, lehké, pletené velikonoční věnce, které opravdu vypadají jako se škatulky. Chcete své hosty na Velkou noc překvapit dalšími sladkými recepty? Potom byste si určitě měli prohlédnout na zaječí sušenky a Velikonoční koláč.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
Na věnečky
115 g nízkotučného tvarohu
4PL mléka
4PL oleje
60 g cukru
1 citrón
1PL rumu
225 g mouky typ 405
1balení prášku do pečiva
Na zdobení
1 žloutek
2PL mléka
2 velikonoční vajíčka
Pomůcky
kuchyňský robot volitelné
nebo ruční mixér

Nutriční informace

868 kalorie
117 g sacharidy
30 g tuk
26 g bílkoviny

Postup

1.

Na věnečky

Smíchejte tvaroh, mléko, olej a cukr, dokud se cukr nerozpustí. Nastrouhejte kůru z citrónu a přidejte rum. Postupně přidávejte mouku, prášek do pečiva a sůl a vypracujte hladké těsto. Rukama dobře prohněťte a rozdělte na dvě stejné části.
Označit jako dokončené
2.

Upleťte věnce

Každou kouli těsta rozdělte na tři stejné části a rozválejte na tři stejně dlouhé prameny. Dejte je vedle sebe a pečlivě je zapleťte. Potom je vytvarujte do okrouhlého věnce a opatrně spojte konce.
Označit jako dokončené
3.

Předehřátí trouby

Troubu zahřejte na 180 °C horní/spodní ohřev.
Označit jako dokončené
4.

Na zdobení

vyšlehejte žloutek s mlékem a věnce tím úplně a rovnoměrně natřete.
Označit jako dokončené
5.

Pečení věnce

Velikonoční věnce pečeme asi 20 minut, necháme vychladnout a do středu vložíme velikonoční vajíčka.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF