Tarte flambée s bramborami

Tarte flambée s bramborami, pronikajícím horským sýrem, sladkými rajčaty a jablky. To je kombinace, která vám odteď navždy zůstane v hlavě. Protože tento neobvyklý a chutný pokrm je pro podzim jako stvořená. Rychle uhněťte klasické těsto na tarte flambée a připravte si ingredience na obložení těsta. Zvláštní upozornění: Pro tento tarte flambée jsme použili černá rajčata. Vyzkoušejte to!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
4porce Těsto na tarte flambée nebo koupené tarte flambée na 1 tác
2 brambory každá cca 150 g
200 g zakysané smetany
2 černá rajčata
100 g horského sýra
1 jablko
1snítka tymiánu
sůl a pepř podle chuti
Pomůcky
1 kuchyňský kráječ

Nutriční informace

570 Kalorie
60 g Sacharidy
19 g Tuky
16 g Bílkoviny

Postup

1.

Rozetřete cesto

Těsto na tarte flambée rozetřete na plech vyložený pečicím papírem.
Označit jako dokončené
2.

Připravte přísady

Brambory, rajčata a jablka omyjte. Brambory a rajčata nakrájejte na tenké plátky (dbejte na to, aby byly brambory velmi tenké, aby se dobře propekly), jablko zbavte jádřince a nakrájejte na tenké plátky. Horský sýr nakrájejte na plátky. Tymián omyjte, osušte, otrhejte lístky ze snítky a nasekejte nahrubo.
Označit jako dokončené
3.

Předehřejte troubu

Předehřejte troubu na 250 °C horní/spodní.
Označit jako dokončené
4.

Rozložte prísady

Těsto na tarte flambée potřete zakysanou smetanou, osolte a opepřete. Nyní všechny ingredience rovnoměrně rozetřete na těsto.
Označit jako dokončené
5.

Pečeme Tarte Flambee

Tarte flambée pečte asi 15 minut, dokud se sýr nerozpustí a lehce nezhnědne.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF