Sýrová pomazánka

Sýrová pomazánka je bavorská klasika, která by neměla chybět při žádném pořádném občerstvení. Sýrová pomazánka se skládá převážně z camembertu. Přidejte máslo, cibuli a koření. Vše smíchejte a domácí obazda je hotová. Není divu, že obazda znamená v horní němčině “smíšený”. K pomazánce – obazda (psáno také Obatzter nebo Obatzda) se podává chutný preclík nebo silný kus pšeničného chleba. Přeneste atmosféru Oktoberfestu a pravou bavorskou atmosféru na svůj stůl a vyzkoušejte náš recept!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
200 g Camembertu zralého
50 g másla
1/2 cibule nebo jarní cibulky
1lžička kmínu
1lžička sladké papriky
sůl a pepř podle chuti

Nutriční informace

294 Kalorie
2 g Sacharidy
27 g Tuky
10 g Bílkoviny

Postup

1.

Připravte si ingredience

Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Máslo nechte rozpustit na pokojovou teplotu. Camembert nakrájejte na kostičky.
Označit jako dokončené
2.

Připravte oběd

Camembert smíchejte s mletou paprikou a kmínem a lehce rozmačkejte. Nejlépe se to dělá vidličkou. Postupně přidávejte změklé máslo, až vznikne krémová pomazánka. Přidejte cibuli a pomazánku osolte a opepřete.
Označit jako dokončené

Poznámky

Někteří lidé si do pomazánky rádi přidávají velkou lžíci smetanového sýra pro extra krémovou chuť. Recept můžete kreativně upravit podle následujícího návodu nebo použít jiné bylinky a koření.
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF