Red Velvet dort

Red Velvet Cake – dort z červeného sametu. Zní to tak lákavě, že jsme to prostě museli vyzkoušet. A červený samet nám připomíná Vánoce a Ježíška. Proto je náš koláč Red Velvet ve vánočním provedení s červenou polevou a vhodnou drobenkou. Mimochodem, za svou barvu koláč vděčí pouze červenému potravinářskému barvivu. Díky tomu můžete těsto snadno obarvit přesně podle svých představ!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
230 g mouky
120 g cukru
150 g másla
3 vejce
1balíček vanilkového cukru
2lžičky prášku do pečiva
150 g přírodního jogurtu
1lahvička červeného potravinářského barviva tekutého nebo práškového
1plechovka barevného vánočního posypu
1balení červené dortové polevy
Pomůcky
Kuchyňský robot volitelně

Nutriční informace

225 Kalorie
25 g Sacharidy
12 g Tuky
4 g Bílkoviny

Postup

1.

Předehřátí trouby

Troubu předehřejte na 175 °C.
Označit jako dokončené
2.

Příprava těsta

Máslo nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Změklé máslo, cukr a vajíčka vyšlehejte v kuchyňském robotu nebo ručním mixérem do nadýchané konzistence. Přidejte ostatní přísady a vypracujte hladké těsto. Barva podle zabarvěte těsto na červeno. Pečte asi 40 minut. Proveďte test pomocí špejle. Nechte vychladnout.
Označit jako dokončené
3.

Zdobení

Dort ozdobte červenou polevou a posypejte podle potřeby.
Označit jako dokončené

Poznámky

Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF