Dýňový koláč

Je těžké si představit náš repertoár podzimního pečení bez dýňového koláče. Jednoduchý piškotový dort je jedním z našich nejoblíbenějších, stejně jako dýňový koláč a dýňové cup cakes. Protože se dá rychle připravit, chutná velmi lahodně a jako koláč na pečení zasytí mnoho lidí. Existuje tedy mnoho výhod, kterým prostě nemůžeme konkurovat. Vyzkoušejte náš chutný recept a nechte se přesvědčit.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
900 g dýně Hokkaido
3 vejce
250 g cukru
375 g mouky
120 g másla
1sáček prášku do pečiva
1špetka soli
1lžička skořice
1sáček vanilkového pudinkového prášku
Pomůcky
Kuchyňský robot volitelně
nebo ruční mixér

Nutriční informace

303 Kalorie
52 g Sacharidy
8 g Tuky
5 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava dýně

750 g dýně nakrájejte na kostičky a vařte ve vodě 20 minut doměkka. Poté je sceďte a rozmixujte na pyré. Zbytek dýně nastrouhejte najemno.
Označit jako dokončené
2.

Umíchejte těsto

Rozpusťte máslo. Vyšlehejte nastrouhanou dýni, cukr, vejce, skořici a sůl. Přidejte mouku, prášek do pečiva a pudinkový prášek. Nakonec vmíchejte dýňové pyré a vše zpracujte v hladké těsto.
Označit jako dokončené
3.

Předehřátí trouby

Předehřejte troubu na 180 °C horní/spodní ohřev.
Označit jako dokončené
4.

Pečení dýňového koláče

Plech vyložte pečicím papírem a těsto na něj rovnoměrně rozprostřete. Pečte asi 30 minut.
Označit jako dokončené

Poznámky

Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF